nlc.hu
Szabadidő
Hegyek, lejtõk

Hegyek, lejtõk

Az olasz hegyek lejtõin jobbnál jobb területeket találhat a síelni vágyó. Mivel mindegyiket nem dolgozhatjuk fel, csak válogathattunk közülük.





Fleimstal
Kedvelt, Fassatallal határos völgy sokszínű téli sportajánlatot kínál. Barátságos helységek jó infrastruktúrával, különböző lehetőségekete kínálnak a szabadidő eltöltésére. Nemzetközi sífutó bajnokságok: többek között a 2003-as világbajnokság, éves világkupák és a 70 km-es Marcialoga.


Ski Alpin: síterülettel, mint Cermis, Latemar, Lavazé, Lusia és Passo Rolle: több, mint 150 km hosszú, különböző nehézségi fokú pálya, eégszen 2500 m-ig. 51 sífelvonó/lift, ingyenes síbusz.






Sífutás:
150 km kijelölt pálya, valamint a Tesero-sífutóstadion, Lavazé/Jochgrimm (50 km-es pálya), Bellamonta (8 km).
Ajánlott útvonal: Brenner autópálya, kijárat Auer, 23 km Cavaleseig. Hólánc!

 




Cavalese
1000 m Fleimstal központja, Cermis és Pampeago/Obereggen síterületek mellett. A történelmi városrészben szép üzletek, jó éttermek, mozik, színház, és kongresszusi központ van. Jó infrastruktúra.


Olasz Nassfeld
Magasan fekvő, napos és attraktív síterület a Karnische Allpokban, az osztrák-olasz határnál. Tapasztalatok szerint decembertől áprilisig hóbiztos.





Ski Alpin:
30 modern drótkötélpálya és lift, többek között a „Milleniums-Express, az Alpok leghosszabb drótkötélpályája. 100 km karbantartott lesiklópálya, minden nehézségi fokon, műhóval. Szeuper lesiklópálya „Carnia” 7,6 km.

Sífutás: 100 km-es pálya a volgyben és a magaslaton.

Ajánlott útvonal: A10/23 autópálya Villach-Udine, Potebba-n keresztül, vagy Villach-Hermagor-Nassfeld. Téli felszerelés ajánlott!


 



Sexteni-Dolomitok

Sappada
1250 m Hangulatos téli üdülőhely a Sexteni-Dolomitok egyik napfényes völgyében, Lienztől délre. Németajkú kisebbség által lakott terület, amely kultúráját részben megőrizte. A tömegturizmus eddig még megkímélte ezt a területet. Azon családoknak ideális, akik a hegyvidéki pihenést részesítik előnyben – távol a világ zajától.

Ski Alpin: szép síterület, 50 km-es különböző nehézségi fokú pályával (túlnyomórészt könnyű és közepes). A völgy két oldalán összesen 18 lifttel: Monte Sierra és Sappada 2000. Gyakorlópályák gyermekeknek és kezdőknek.

Sifutás/túra: 15 km-es karbantartott szép pálya.

Ajánlott útvonal: Villach-Udine, kijárat Carnira, onnan Tolmezzon és Villa Santina-n keresztül 52 km-re.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top