nlc.hu
Szabadidő
Val di Sole

Val di Sole

Nyugodt pihenés a háborítatlan természetben, és mindez nem nélkülözi a komfortot és a kényelmet. A szép trentinói völgy dél-nyugatra van Bozentõl. A mellette lévõ völgyekkel – többek között a Val di Pejoval – egészen Tonale-szorosig nyúlik.




A “napos völgy” kedvelt helységei – a központ, Malé, továbbá Dimaro, Pellizano és Pejo jó infrastruktúrával rendelkezik.

Ski Alpin: az igen nagy, többnyire összekapcsolt síterületek eégszen 3000 m-ig, több, mint 220 km-en lesiklópályával minden igényt kielégítenek. Hóágyúk. 80 modern felvonó és lift. 





A síterületek:
Madonna di Campiglio/Folgarida/Marilleva, Pejo/Cogolo és a Passo Tonale/Ponte di Legno. Presena-gleccser (3000 m).

Sífutás: 70 km hosszú kijelölt sífutópálya az egész völgyben. Különösen ajánlott a Carlo Magnó (Madonna di C.) sífutóközpont és Velon-Pálya (Vermiglio/Passo Tonale). Cogolo-ban 37 km-es pálya.

Túrasífutás: mélyhólesiklás és hegyi túrák Pejo-ban. Passo Tonale: hegyi túrák az Adamello-hegységbe. Ajánlott a Pisgana lesiklópálya (kb. 16 km) 3000 m-ről 1350 m-re, valamint a Pista Sgualdrina (4 km).

Ajánlott útvonal: A22-es Brenner autópálya, kijárat S. Michele, utána SS 43/42. Malé 38 km, Dimaro 44 km, Fucine 55 km, Passo Tonale 70 km. Hólánc ajánlott.

 




Dimaro

766 m Val di Sole központjában fekvő kis helység. Carlo Magnó-szoros és Madonna di Campiglio (766 m) kereszteződésénél. Üzletek bárok és éttermek, többek között a „Kaiserkrone”. Ideális pályarendszer a Folgarida/Madonna di Campiglio síterülethez.






Pejo

1400 m Tipikus trentinói hegyifalu, a kedvelt, azonos nevű völgy végében. A Monarchia idejében értékes termálforrásáról volt híres, és a mai napig sem veszített a házaival, üzleteivel, bárjaival, éttermeivel pihentető tartózkodásra invitál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top