nlc.hu
Szabadidő
Val di Fiemme

Val di Fiemme

Val di Fiemme, a Dolomitokra nyíló csodálatos kapu, 20 km-re a Brenner autópályától 35 kilométeres hosszúságban helyezkedik el északnyugaton Val di Fassával határosan. Magas színvonalú idegenforgalmi szolgáltatásokat nyújt több, mint 100 szállodával és több ezer apartmannal.




Egy jégstadion, több korcsolyapálya, két fedett uszoda, és mindezekbe a síbérlettel rendelkezőknek a belépés ingyenes. Éjszakai sípálya, discok, pubok és a helyre jellemző szórakozóhelyek várnak mindenkit egy-egy kellemes este eltöltésére. A természetet felfedezhetjük szervezett túrákon, akkor is, ha nem síelünk.

Minden község, még a legtávolabban fekvő is összeköttetésben áll a sípályákkal az ingyenes síbusz által. A sípályák igen változatosak, mindig tökéletesen karbantartottak, a leggyorsabb és legmodernebb felvonókkal ellátva. Számtalan menedékház és pihenő található a pályákon, ahol két lesiklás között élvezhetjük a gazdag gasztronómiai kínálatot.


Carano

Távolság a legközelebbi felvonóktól





• 3 km Alpe Cermis Cavalese
• 16 km Pampeago – Obereggen Predazzo felől
• 12 km Ziano, éjszakai síelés Belvedere
• 20 km Bellamonte – Alpe Lusia
• 40 km Canazei (Sella Ronda)

Síbusz: Van / síbérlettel ingyenes





Leírás
 

Természetes, igen napsütötte teraszon fekszik, ahonnan az alatta fekvő völgyekre csodálatos kilátás nyílik. A falunak kb. 900 lakosa van, központja még megőrizte a régi alpesi települések jellegét a környezetbe jól beillő villák és házak között haladó kis tekervényes utcácskáival.

A faluban bank, orvosi rendelő és idegenforgalmi információs hivatal található. A falut ingyenes síbusz köti össze a környék síterepeivel.





Carano után kicsivel található a Villaggio Veronza, ahol kétemeletes sorházak találhatóak a középen egy kis térrel, ahova nyílik egy újság- és dohányüzlet, élelmiszerüzlet, sportszerüzlet és kölcsönző, pénzautomata. A település mellett található a Clubresidence Veronza, aminek vezetése a Villagio Veronzától különbözik. Itt apartmanokat és szállodát találhatunk, amihez uszoda is tartozik, szépségszalon, bár, pizzeria, étterem és teljes animáció.

A településtől 200 méterre van egy sportcentrum szépségszalonnal és egy étterem/pizzeria. Caranoból és Veronzából is ingyenes síbusz visz a legfőbb síterepekre. Mindkét helységet az SS 48-as autóútról lehet elérni (Brenner autópályáról Egna/Ora-i kitérő) Cavalese irányába. Cavalese előtt 3 km-rel balra le kell térni az útról a jelzéseket követve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top