Szabadidő

Szörny Rt.

Amikor egy embergyerek bekerül oda, ahova nem lenne szabad, még a legbátrabb szörnynek is inába száll a bátorsága. És akkor aztán nem marad más, csak a sötétség.




A Szörny Rt. az Oscar-díjjal jutalmazott Toy Story készítőinek legújabb mozija. Ez a rendkívül szellemes komputeranimációs film a Disney és a Pixar többéves együttműködésének legújabb gyümölcse a Toy Story, az Egy bogár élete és a Toy Story 2. után.

A történet Iszony Cityben, a virágzó iparvárosban játszódik, ahol a világ legkülönbözőbb formájú és méretű szörnyei fészkelnek. A történet főszereplői: a mindig vidám, ám kissé szerencsétlen James P. Sullivan, vagyis Sulley, és legjobb barátja, szoba- és munkatársa, Mike Wazowski.

Mindketten megbecsült gyerekijesztgető szakemberek a Szörny Rt.-nél, a szörnyvilág leghatalmasabb sikolyfeldolgozó gyárában. A város energiaellátását az embergyerekek összegyűjtött sikolyai biztosítják. A cégnél az ijesztgetők ún. elitalakulata felelős ezeknek a természetes nyersanyagoknak a begyűjtéséért. A szörnyek úgy tudják, hogy a gyerekek rájuk nézve veszélyesek, ezért tilos velük közvetlen kapcsolatba kerülniük. Amikor Boo, az emberkislány véletlenül a szörnyvilágba csöppen, Sulleynak egyszerre összezavarodik az élete, és veszélybe kerül a karrierje is. Mike segítségével megpróbálja helyrehozni a hibát, ám kis, immár háromtagú csapatuk egyre elképzelhetetlenebb kalandokba bonyolódik.

„A Toy Story azért érintett meg annyi embert, mert mindenki számára ismerős volt a témája – meséli Pete Docter, a Szörny Rt. rendezője – Ebből kiindulva a Szörny Rt.-re készülve olyan dolgokon töprengtem, amelyeket gyerekfejjel igaznak hittem. Például tudtam, hogy vannak szörnyek, és ezek leginkább a gardróbban tanyáznak. A ruháimnak sokszor nőtt szeme, karma vagy éppen csápja. Így hát eljátszottunk a gondolattal, vajon mi lehet az oka annak, hogy a szörnyek ijesztgetik a gyerekeket…”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top