nlc.hu
Szabadidő
Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi

Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi

Brad Pitt, George Clooney, Julia Roberts, Matt Damon. Érdekes még a történet, vagy már a szerepeosztás elég, hogy moziba menj?




Dapper Danny Ocean (George Clooney) az akciók embere. Kevesebb mint 24 órán belül feltételes szabadlábra helyezése után egy New Jersey fegyházból, már újabb terven töri a fejét. Három alapelvhez ragaszkodik: senkit nem bánt; csak olyantól lop, aki megérdemli; és úgy játszik, mintha nem lenne vesztenivalója. Danny a történelem legkidolgozottabb, legbonyolultabb kaszinórablását tervezi.





Egy éjszaka Danny 11 tagú, specialistákból álló bandája megkísérel 150 millió dollárt elrabolni három las vegasi kaszinóból, melyeket a kíméletlen vállalkozó, Terry Benedict (Andy Garcia) tart kézben, aki mellesleg Danny volt feleségével, Tessel jár (Julia Roberts). Véletlen egybeesés vagy motiváció?
Csak Danny tudja biztosan. A pénz megszerzéséért kockáztatja az életét és a lehetőséget, hogy kibéküljön Tessel. Ha minden Danny fantasztikusan kitervelt, majdnem kivitelezhetetlen terve szerint megy, akkor nem kell választania a zsákmány és Tess között…





Danny célpontja Las Vegas három legkáprázatosabb kaszinója: a Bellagio, a Mirage, és az MGM Grand. 600 méterrel a Vegas Strip alatt egy páncélterem rejtőzik, amely a három kaszinó összes pénzét őrzi. Terry Benedict, a könyörtelen tulajdonos, nem válogat az eszközökben, hogy célját elérje, bármi legyen is az: egy hotel, vagy egy nő.

Esetünkben Reuben Tishkoff (Elliot Gould) imádott hoteljéről és Danny Ocean volt feleségéről, Tessről van szó, aki Las Vegasba költözött új életet kezdeni a Bellagio Művészeti Galériájának vezetőjeként.





Benedicttel nem érdemes ujjat húzni, így teljesen biztos benne, hogy páncélterme bevehetetlen, kapcsolata Tessel pedig megingathatatlan. Danny Ocean ezt másklépp látja. Összehozza kis csapatát, a legtehetségesebbeket a szakmában: Ocean Rusty Ryanban (Brad Pitt) bízik meg a legjobban, ő foglalkozik a részletekkel.





Lindus Caldwell (Matt Demon) fürge ujjai bármely zsebet megkönnyítenek. Basher Tarr (Don Cheadle) a robbantásszakértő. Reuben Tishkoff (Elliot Gould), akit Las Vegas új királya megszabadított hoteljétől, most esélyt lát az egyenlítésre. A Malloy fivérek, Virgil (Casey Affleck) és Turk (Scott Caan) autószerelők és sofőrök. Frank Catton (Bernie Mac) profi kártyás. Saul Bloom (Carl Reiner) már visszavonult az átverésekből.

Livingston Dell (Eddie Jemison) a csapat szeme és füle: képes a legrafináltabb biztonsági rendszerekbe is beférkőzni. Yen (Shaobo Qin) egy kínai akrobata, aki lélegzetelállítóan kicsire össze tudja préselni magát.





Az akció időpontja a Lennox Lewis- Vladimir Klitschko nehézsúlyú boxmeccs éjszakája. A Nevada Kaszinótanács előírja, hogy a kaszinóknak elegendő készpénzzel kell rendelkezniük bármilyen nyeremény kifizetéséhez, így a meccs éjszakáján a páncélteremben minimum 150 millió dollárt tartanak majd. 150 millió osztva 11-el: ennyiért már megéri.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top