nlc.hu
Szabadidő
Avon Talentum

Avon Talentum

Az Avon missziója, hogy jobbá tegye a nõk életét, s segítse õket céljaik megvalósításában. Az Avon hisz az ifjúság jövõbeli szerepében, és segíteni kívánja õket álmaik valóra váltásában. A nõnap alkalmából a mûvészet, a tudomány és a sport területén kiemelkedõ teljesítményt nyújtó három fiatal tehetségnek nyújtott egymillió forintos támogatást, tehetségük további kibontakoztatásához.






Új Színház
Az Új Színházban, március 7-én megtartott ünnepségen Kárpáti Adél gimnáziumi tanuló, Görbitz Anita kézilabdázó és Karafiáth Orsolya költő vehetett át egymillió forint értékű csekket Marianna Bradovkovától, az Avon Cosmetics Hungary ügyvezető igazgatójától.
Az Avon által felkért kuratórium gondoskodott a jelölésről és döntött a támogatás odaítéléséről.Tagjai a következő személyek voltak: dr. Hadas Miklós szociológus, Koncz Zsuzsa énekművész, Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, Moór Marianna színművész, Szegvári Katalin újságíró és Pászti Ágnes, az Avon képviselője.







Kattints a képre!
Kárpáti Adél, az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulója, 2001-ben még csak harmadik osztályos volt, amikor a biológia tantárgy emelt szintű versenyén országos középiskolai bajnok lett.
Kitűnő tanuló, s emellett latin nyelvből is bejutott az OKTV döntőjébe. Kivételes tehetségnek tartja tanára, Gruberné Szilágyi Ágota, aki biológia tantárgyból segítette Kárpáti Adél felkészülését.

Görbitz Anita, a magyar junior válogatott irányítójaként, világbajnoki ezüstérmet szerzett 2001-ben. Az idei évben a magyar kézilabda szakma “Magyarország legjobb junior korú kézilabdázójának” választotta, ami óriási dolog, hiszen Magyarországon a labdarúgás után a kézilabda a legnépszerűbb sportág, s mintegy huszonötezer ilyen korú játékos közül bizonyult Görbitz Anita a legjobbnak – nyilatkozta Vanyus Attila , a Győri Graboplast ETO Kézilabda Klub elnöke. Azt is elmondta,hogy Anita jelenleg az athéni olimpiára készülő magyar felnőtt női csapat legjobb junior korú játékosa.





Karafiáth Orsolya, nagyon korán, 23 évesen jelentkezett önálló verseskötettel, Lotte Lenya titkos éneke címmel. ” Verseskötetek gyakran megjelennek, de ez ritkán jelenti azt, hogy történt is valami. Karafiáth Orsolya első könyve ebben különbözik a sorozatos pályakezdésektől: vele az új magyar költészet egy máris karakteres, igazi egyéniséggel lett gazdagabb” – fogalmazta meg az akkori kritika.

Ma már ismert és elismert költő Karafiáth Orsolya, s az irodalmi közélet figyelmének középpontjában áll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top