nlc.hu
Szabadidő
Chaka Khan

Chaka Khan

A mûvésznõ Yvette Marie Stevens néven született 1953-ban. Számos bandában énekelt (Lyfe, Lock And Chains és a Baby Huey And The Babysitters) mielõtt összekerült az Ask Rufus-szal.




A sikeres együttesben az eredeti énekest, Paulette McWilliams-et helyettesíthette az egyéni hanggal bíró Khan. Az időközben Rufus-szá vált banda hihetetlen sikeressé vált Amerika-szerte, Khan azonban többet kívánt. Szólóénekesi pályába kezdett, a legutóbb Whitney Houston által sikerre vitt I’m every woman az amerikai R&B lista élére állt, és szintén ezt tette a következő két dal is, sőt, a harmadik, I feel for you már Angliában is nagy népszerűségre tett szert – az angol lista élére állt. Az 1984-ben született dal Prince segítségével készült, és Stevie Wonder valamint Melle Mel működött közre az elkészítésében. Nem csak platinalemezt érdemelt ki vele, hanem egy Grammyt is. Azóta többek között David Bowie-val és Robert Palmerrel dolgozott együtt, de Gladys Knighttal, Brandyvel, Queen Latifah-val szintén készített közösen dalokat. 1998-ban saját kiadói labelt alapított, az Earth Songot, mostanában ezzel foglalkozik a legtöbbet az immár tekintélyes korú R&B-legenda.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top