nlc.hu
Szabadidő
Isten bárányai

Isten bárányai

A Fauna Egyesület, a Rügyecskék Közhasznú Alapítvány és a Védegylet közremûködésével két napos fesztivált és képeslap tiltakozó-akciót szervez a magyar élõbárány export kegyetlensége ellen.




A Fauna Egyesület nagyon fontosnak tartja a nemzetközi vágóállat-kereskedelem betiltását, amely hazánkat mind tranzitországként, mind exportőrként érinti. Ez a kegyetlen üzlet súlyos állatvédelmi, környezetvédelmi és állategészségügyi problémákat okoz, nem is beszélve a munkahelyek számának csökkenéséről, amely a helyi feldolgozóipar leépítéséből adódik.





Az Európai Unió idén tárgyalja újra az állatok szállítás közbeni védelmére szolgáló irányelvet, és a közelmúlt pusztító járványai és a közhangulat hatására nagy esély van a nyolc órán túli szállítások betiltására.

A Fauna Egyesület tizenkét éve alakult, pártoktól független civil szervezet, amely a szemléletformálás és oktatás eszközeivel küzd az állatok életkörülményeinek javításáért és a felelős állattartási kultúra kialakításáért.

A március 29-30-án megrendezendő két napos fesztivál keretein belül fotókiállítás, videovetítések, kerekasztal beszélgetések, gyermek kézműves játszóház és koncertek kerülnek megrendezésre.





“ADD AZ ARCOD!” AKCIÓ
: A helyszínen lehetőség van arra is, hogy a jelentkezőkről felvételt készítünk, amellyel hazánkat képviselhetik a májusban megrendezésre kerülő összeurópai brüsszeli fotódemonstráción.

Lars-Erik Sipos fotográfus „Isten bárányai” című kiállítása, állandó filmvetítések, kézműves játszóház és vegetáriánus teasarok igyekszik megteremteni az emberség és az együttérzés hangulatát a Csepeli Szabadkikötőben.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top