Szabadidő

Ne hülyéskedj most már!

Ne hülyéskedj most már! – kezdi Hofi Géza egyik legjobban sikerült kabaréját, a Te, figyelj, haver-t, miután több métert zuhant egy emelvényrõl – beülsz ide röhögni?! – folytatja. Többet nem ülünk be röhögni, s õ sem hülyéskedik többet.




Kedden éjjel, 65 éves korában elhunyt Hofi Géza. Kedvenc humoristám volt, nemcsak humora volt elképesztő, hanem előadókészsége is. Kitűnően énekelt és kiválóan imitált. Estjeire sosem lehetett jegyet kapni. Egyszer mégis sikerült szereznem kettőt. Egy emigráns barátommal néztük a show-t. Emlékszem a műsor alatt többször komolyan koncentráltam, hogy el ne pusztuljak a röhögéstől, és emberfeletti erőfeszítésembe került a lélegzés. Felhívtuk a kint élő rokonokat mobilon, és élő egyenesben közvetítettünk.





Idősebb korában sajnos a politically correct humor már kevésbé volt jellemző műsoraira, de így is magával ragadó előadásokat köszönhetünk neki. Legsikerültebb lemezfelvételei az említett Te, figyelj, haver és a Hofisszeusz. Ezerszer meghallgattam, szinte kívülről tudom: 45 perc tömény röhej. De szeretem az éljen május másodika is-t, a Pusszantás mindenkinek-et, és mindegyiket. Hogy mitől is volt annyira jó? Érzékenyen reagált a politikai, társadalompolitikai kérdésekre, kifigurázta a buta divatot, és viccet önmagából is. És – élvezte, amit csinált.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top