Csirkebecsinált
Hozzávalók:
Elkészítése
A csirkét (esetleg csirkeaprólékot) előkészítjük, jól megmossuk. A sárga- és fehérrépát, karalábét karikára, illetve apró kockákra vágjuk, s olajban megpároljuk, majd beletesszük a csirkedarabokat is és együtt pároljuk. Utána rászórjuk a lisztet, és azzal kissé pirítjuk, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet és kevés pirospaprikát. Ha néhányszor már megforgattuk, hideg vízzel felöntjük, megsózzuk, és kevés őrölt borsot adunk hozzá. Készre főzzük. A leveshez készíthetünk vajasgaluskát is.
Sonkás zöldségtorta
Hozzávalók
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, és kevés sóval átgyúrjuk. A többi zöldséget megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A sonkaszeleteket kockára vágjuk. A joghurtot a tojásokkal, reszelt sajttal kikeverjük, sóval, ételízesítővel, csipet őrölt köménnyel és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Egy jénait vagy kisebb méretű pattintós oldalú tortaformát jól kikenünk vajjal, belerakjuk a kicsavart káposzta felét, közben tojásos joghurtot kanalazunk közé. Rátesszük a többi zöldséget, a sonkát, és tojásos joghurttal meglocsoljuk a rétegeket. Betakarjuk a káposzta másik felével, közé szintén joghurt kerül. Közepes hőmérsékletre előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 35 percig sütjük. Tálaláskor kivesszük a formából, és paradicsomrózsával díszítjük.