nlc.hu
Szabadidő
Európa ünnepe – Schuman Nap

Európa ünnepe – Schuman Nap

Május 9-én csütörtökön déltõl este 9-ig közös ünneplésre, belvárosi piknikre vár mindenkit a budapesti Európai Tájékoztatási Központ. Az iroda elõtti Szomory Dezsõ tér egy napra Európa térré változik, ahol minden érdeklõdõt szívesen látunk.




Május 9-ét Robert Schuman, Franciaország külügyminisztere 1950-ben Párizsban közzétett nyilatkozatának évfordulóján ünneplik az azóta egyesült Európában.

Az Európai Unió napján Magyarországon több szervezet és intézmény is szervez hasonló eseményt.

Az Európai Bizottság magyarországi Delegációjának tájékoztatási központja (ETK) a város szívében kínál egész napos ingyenes szórakoztató és információs programot a látogatóknak.

A téren felállított táblán bárki üzenetet küldhet Európába, a közösség tagállamai és az Unió polgárai számára. A kötetlen hangulatú rendezvény célja a magyar lakossághoz közelebb hozni a közös európai gondolatot, illetve Magyarország EU-csatlakozási folyamatát.





“Európa a Te jövőd is” – mondja a rendezvény szlogenje. Zenével, kávéházi hangulattal, játékokkal és meglepetésekkel várunk mindenkit, az iskolásoktól a nyugdíjasokig. Ízelítő a programból: muzsikál a David Yengribarian trió, zenei utazásokat tehetnek Európa országaiba Wessely Ernővel és Darvas Kristóffal, a gyerekeket Bartha Tóni is szórakoztatja, valamint hallgathatnak Bach-műveket szaxofonon és más klasszikusokat a Liszt Ferenc Zeneművészeti főiskola hallgatói előadásában – este nyolckor pedig tűztánccal zárul a nap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top