nlc.hu
Szabadidő
Sid Vicious (Sex Pistols)

Sid Vicious (Sex Pistols)

Ha bárkit megkérünk arra, hogy mondjon egy Sex Pistols tagot vagy egyáltalán egy punkot, szinte biztos, hogy Sid Vicious neve ugrik be neki.




Ő volt az, aki egy személyben megtestesítette a stílust: anarchia, erőszak, nihilizmus, kicsapongások, nemtörődömség, és folytathatnánk. Vicious végzete a kezdetektől látható volt, viselkedése öngyilkos volt. 1957-ben Londonban született. Itt kapta nevét 1975-ben, ahol összebarátkozott John Lydonnal, aki egy látszólag aranyos hörcsögről nevezte el barátját. Mikor Lydon csatlakozott a Pistolshoz, mint Johnny Rotten, Vicious lett az együttes leghűbb követője. A pogozás feltalálását is neki tulajdonítják. 1977-ben végül bekerült az együttesbe, mint basszusgitáros, bár még soha nem játszott.





Rotten megtanította, és immár ő is egy Sex Pistol volt. A felvételekhez azonban túl részegen jelent meg, így az együttes erre az időre visszavette Matlockot, a volt basszistát. Vicious egy hölgynek köszönhetően a heroint is közelebbről megismerte, és annak is a rabjává vált. Egy botrányokkal fűszerezett év után egy szállodában arra ébredt, hogy barátnője, Nancy Spungen holtan fekszik mellette. Tudta, hogy ő volt a tettes, bár nem emlékezett rá. Öngyilkosságot is megpróbált elkövetni, de nem sikerült.

Miután 1979-ben szabadlábra helyezték, anyjától (aki szintén drogozott) szerzett egy kis heroint, de túllőtte magát és a következő nap holtan találták. Csak 21 éves volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top