nlc.hu
Szabadidő
Lauryn Hill

Lauryn Hill

A New Jersey-állambeli South Orange-ben felnõtt Hill fiatalságának nagy részét azzal töltötte, hogy szülei legkülönbözõbb stílusú lemezeit hallgatgatta.




Már fiatalon énekelgetett, és kisebb szerepeket is elcsípett a TV-ben és a moziban is (Apácashow 2). 13 éves korától vett részt a Fugees zenekar működésében, de miután a csapat első kiadványa, a Blunted on Reality a várakozásokkal ellentétben lebőgött, majdnem felbomlottak. Végül együtt maradtak, és a The Score című második album már több millió példányban kelt el, és a bandát világhírűvé tette. Első szólóalbuma, a Miseducation of Lauryn Hill meglepte a kritikusokat sokszínűségével. Hill írta és szerezte a korong szinte összes dalát. 1998 ősze és tele róla szólt, dalait a rádiók sűrűn játszották. A Grammy-díjátadáson bebizonyosodott, hogy jól tették, tizenegy jelölésből öt Grammyt vitt haza, ezzel rekordot döntött. Azóta a sikeres szólóénekes nem ült babérjain, de a Fugees-szal egyelőre nem áll újra össze, bár a fél zenei világ erre vár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top