nlc.hu
Szabadidő
Programok

Programok

Ha a helyiekkel szeretnénk ünnepelni, ha mozgásra vágyunk, ha csak aludni és pihenni kívánunk, bármelyikhez biztosítják a feltételeket a tunéz vendéglátók.




A legnagyobb eseménynek az iszlám vallási ünnepek számítanak.


• Áprilisban a Ras as-Sanát, az iszlám Újévet ünneplik.
• Júniusban hatalmas utcai felvonulásokkal, fesztiválokkal és különleges édességekkel emlékeznek meg Mohamed születésnapjáról.
• Decemberben tartják a Ramadánt. Ilyenkor az igazhitűek egy hónapon keresztül nem esznek és nem isznak, míg a Nap fenn van az égen. A böjt végét látványos ünnepléssel, az Aid el-Fitrrel zárják.





• Márciusban jön el az Aid el-Adha, a mekkai zarándoklat ideje. Ekkor az utcákat gyönyörűen feldíszítik, és még a legkisebb falvakban is látványos szertartások láthatók.

A Karthágó Nemzetközi Filmfesztivál az afrikai és közel-keleti filmművészet legrangosabb seregszemléje, amelyen az egykori római színházban érdekes zene- és táncelőadásokat tartanak.





Akik mozgásra szeretnék kihasználni az időt, rengeteg sportág közül választhatnak. Egész nyáron adottak a feltételek a vízisportokhoz:
búvárkodás, szörf, vitorlázás, úszás stb.

A délvidéki területeken pedig az év bármely szakában hódolhatunk vízi szenvedélyeinknek. Ezeken kívül még számos mozgási lehetőség kínálkozik a nyaralóknak: golf, tenisz, vadászat, lovaglás vagy gyalogtúrák.





A hotelek is felkészültek a sportkedvelőkre. Egyaránt gondoltak a sporttal komolyan foglalkozókra és az amatőrökre. Ha igény van rá, személyre szabott edzéstervet, és személyi edzőket is biztosítanak.

Ha csak tunya kikapcsolódásra, igazi pihenésre vágyunk, eltölthetjük a napot Tunézia méltán hírnevet szerzett gyönyörű tengerparján, meg-megmártózva a csodálatosan tiszta, szennyezetlen tengerben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top