nlc.hu
Szabadidő
Ben Affleck: “Kipucoltam a CIA szuvenírboltját!

Ben Affleck: “Kipucoltam a CIA szuvenírboltját!

Jót tesz Ben Afflecknek, hogy háborús vagy akciófilmekben játszik. Ezeknek köszönheti ugyanis, hogy egyre okosodik.




Kezdetként a Pearl Harbor főszerepe miatt beleásta magát a történelemkönyvekbe, A rettegés arénája (The Sum of All Fears – hazai bemutató: 2002. augusztus 8.) című produkció pedig a nemzetközi politika és az orosz történelem iránt keltette fel az érdeklődését. „Elolvastam egy rakás könyvet a hidegháborúról, mert ebben a filmben a terroristák szembe akarják fordítani Amerikát az oroszokkal.

Annyira izgalmasnak találtam az oroszok közelmúltbeli ügyes-bajos dolgait, hogy az 1917-es forradalomnak is utánanéztem, pedig annak a filmhez, na, ahhoz semmi köze nincs.”





A rettegés arénája Tom Clancy kémregényéből készült, amelyben az író legnépszerűbb hőse, Jack Ryan visszatér – csakhogy fiatalon. Ben Affleck személyesíti meg. „Igazi zöldfülű a srác: belebeszél a profik dolgába, csetlik-botlik, és nem hajlandó nyakkendőt viselni, amikor körülötte mindenki jól vasalt öltönyben feszít – mutatja be a figurát a sztár.


– Persze éppen ettől rokonszenves, hiszen olyan, mint bármelyikünk.
A hiteles játék kedvéért pár hétre szinte beköltöztem a CIA központjába. Kaptam egy kísérőt, aki mindenhová elkísért, bemutatott a szakértőknek, no meg vigyázott, hogy ne nyúljak semmihez. Elképesztő, hogy mekkora koponyák vannak ott!





Egyes filmekben a CIA úgy szerepel, mintha veszedelmes gyilkosok bandája lenne – hát én Langley-ben csupa zsenivel találkoztam, akik egész nap a fejüket törik. Az egész úgy néz ki, mint egy egyetemi továbbképző, rengeteget tanulhat az ember. Annyira belelkesedtem, hogy kipucoltam a CIA ajándékboltját, vettem egy rakás pólót, sapkát meg bögrét, hogy később a forgatásra emlékeztessenek.”

A rettegés arénájá-ban amerikai neonácik nukleáris töltetet akarnak felrobbantani egy zsúfolt sportcsarnokban, hogy nemzetközi konfliktust robbantsanak ki. Jack Ryanennek és munkatársainak igencsak össze kell szedniük magukat, és még így sem biztos, hogy sikerül elhárítaniuk a veszélyt… A film az elmúlt hétvégén indult az Egyesült Államokban, és 31 milliós bevételével letaszította trónjáról a két hete uralkodó Star Wars II. részt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top