Szabadidő

A nap menüje (06. 07.)

Mai menüajánlatunk lasagne, desszertnek pedig kávépuding csokoládéöntettel.

L

Kattints a képre!

asagne

Hozzávalók

• 230 g liszt
• 3 db tojás
• 60 g zeller
• 60 g sárgarépa
• 60 g vöröshagyma
• 400 g darált hús (sertés- és marhahús vegyesen)
• 100 g vaj
• 40 g paradicsompüré
• 1 csomó petrezselyemzöld
• 100 g reszelt sajt
• 0,5 l tej
• só, őrölt bors, reszelt szerecsendió

Elkészítése

200 g lisztből a tojásokkal gyúrt tésztát készítünk, amelyet szikkasztás után olyan nagyságúra vágunk éles késsel, mint amekkora a tál, amelyben a lasagne-t sütjük. A tésztalapokat forró sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük. A zöldségeket megtisztítjuk és apró kockákra, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk. 40 g vajat megolvasztunk, hozzáadjuk a darált húst, átpirítjuk. Beletesszük a kockára vágott zöldségeket, a paradicsompürét, a petrezselyemzöldet, fűszerezzük és húslével vagy vízzel felengedve 30 percig főzzük. Amíg a hús párolódik, elkészítjük a besamelmártást. 25 g vajat megolvasztunk, hozzáadunk 30 g lisztet, fehér habzásig hevítjük, felengedjük a tejjel, és simára keverve kiforraljuk, sózzuk, borsozzuk.
Az edényt kivajazzuk, ráhelyezünk egy kifőtt tésztalapot, és a rendelkezésre álló anyagokat rétegezzük a következők szerint: az alsó lapra húst teszünk, rá tésztalap, besamelmártás, tésztalap, hús stb. Tetejére mártást teszünk, amelyet megszórunk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Természetesen reszelt sajtot adhatunk mellé külön is.

Kávépuding csokoládéöntettel

Hozzávalók

• 1 csomag vaníliás pudingpor
• 6 dl tej
• 1/2 dl erős kávé
• 100 g porcukor
• 4 g instant kávé
• Az öntethez
• 2 dl tejszín
• 20 g kakaópor
• 10 g liszt

Elkészítése

A pudingport a tasakon jelzett módon elkészítjük, majd hozzáadjuk a kávéfőzetet, a nescafét, és összedolgozzuk. A poharakat vagy kisebb üvegtálakat hideg vízzel kiöblítjük, egyenletesen elosztjuk benne a pudingot, és kihűlés után jégszekrényben dermesztjük. Közben elkészítjük a csokoládé öntetet. 1,5 dl tejet és 1 dl tejszínt felforralunk, hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet, és állandó keverés mellett besűrítjük. Ha nagyon sűrűre sikerült, hűtsük le (szobahőmérsékletre) és tejszínnel hígítsuk fel. A megmaradt tejszínt kemény habbá verjük, a poharakban lévő megdermedt pudingra halmozzuk és meglocsoljuk a csokoládéöntettel. Díszíthetjük reszelt csokoládéval, ostyaszelettel vagy holipnivel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése