nlc.hu
Szabadidő
Ingyenes modellképzés

Ingyenes modellképzés

Liener Mártáról mindenkinek a Sugáros reklám jut eszébe. Annak idején volt Pataki Ági, Sütõ Enikõ és Liener Márta: a sugárzó NÕK. Márta ma már az egyik legnagyobb színész- és modellügynökség vezetõje. Sikeres üzletasszony, aki folyamatosan kutatja az új arcokat, egyéniségeket. Július elsõ három napján lehetõséget ad minden fiatalnak, hogy kipróbálhassa magát a szakmában, azaz nyilvános válogatást tart.

– Kik jelentkezhetnek a castingra?

– Bárki, aki csinosnak, dekoratívnak, érdekesnek tartja magát, és 16-30 körül jár, illetve annyinak néz ki. A legfontosabb talán, hogy ezerarcú le-
gyen. Vagyis egyik pillanatban még mint apáca nézzen a fotós lencséjébe, a másik pillanatban pedig képes legyen akár üzletasszonyként, akár a legdögösebb vampként kinézni. Egy a lényeg: kaméleonként tudjon megújulni.

– Mennyire fontos az alkat?

– Mivel többféle modelltípust keresünk – kifutóra, fotózáshoz, sőt statisztákat is -, így örülünk a gazella termetnek ugyanúgy, mint a latinosabb idomoknak is. Jennifer Lopez észveszejtő a fotókon, kifutóra azonban alkalmatlan. Vagyis egy ilyen típusú lányt mindenképpen a fotómodellség irányába terelnénk.

– Külföldön már nem trend a babaarc, ti is követitek ezt az irányt?

– Abszolút. Nem az a lényeg, hogy tökéletes arca legyen. Az érdekesség ugyanolyan fontos, mint a szépség.

– Akik megfelelnek az elképzeléseiteknek, azokra mi vár a hírnév kapujában?

– Megtanítjuk őket ingyen a szakma fortélyaira, csinálunk egy gyönyörű referenciaalbumot, és akár az egyetem mellett ez egy kellemes pénzkereseti lehetőség.

– Milyen jól lehet ezzel keresni, például zsebpénznek elég?

– Sőt! Igazán komoly összegeket lehet zsebrevágni, ha tényleg profi leszel.

– Azok akik nem felelnek meg az elvárásaitoknak, statisztálhatnak az általatok közvetített produkciókban?

– Ha kedvet éreznek hozzá, annak csak örülünk. Most ingyenesen regisztráljuk őket, és adott a lehetőség, hogy a megrendelőink által akár reklámfilmekben, akár mozi-, játékfilmekben, óriásplakátokon is megjelenhetnek.

– Milyen ruhában érdemes menni a válogatásra?

– Szinte mindegy. Fontos, hogy csinosnak és lazának érezze magát a majdani modell, persze valamennyire látható legyen a test vonala.

– Csak hazai pályán dolgoztok, vagy vannak külföldi megrendelőitek is?

– Külföldön is nagy sikerrel dolgoznak a magyar modellek. Remélem, hogy ebben a csapatban is találunk egy-két Cseh Annamáriát, Király Évát…

• A válogatás időpontja: július 1-2-3 – 12-16 óra között.


• Helyszín: Budapest, 1033 Hajógyári sziget 131. épület I. emelet 12.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top