nlc.hu
Szabadidő
Egy különleges film a Toldi moziban

Egy különleges film a Toldi moziban

Film egy legendás presszóról és zongoristájáról. Ingyenes vetítéseken nézheted meg a Kisposta címû rövidfilmet július 12-én, pénteken.




A Toldi mozi 2002. július 12-én este 22 és 23 óra között – igény szerint akár többszöri, ingyenes vetítés keretében bemutatja Herman Péter és Szabó Gyöngyi Kisposta című – 2001-ben készült – 15 perces rövidfilmjét a legendás Kisposta presszóról és annak zongoristájáról, Kiss Tiborról.

A Kisposta: történelmi anakronizmus, maradvány egy, a társadalmi rétegeken átívelő szubkultúrából. Elmúlás, legenda, egy presszó és egy ember sorsa a Moszkva tér közelében.
Aki a Kispostát jól ismerte, tudja, hogy egy különleges hely tűnt el Budapestről, ahol a társadalom különböző rétegei találkoztak és ültek egy asztalhoz.
Mára a kávézót elbontották és a helyén egy bank található.
A film emléket próbál állítani a régmúltnak, megpróbálja felidézni az egykori hangulatot és a film bemutatásával ebben nyújt segítséget a Toldi mozi.

A vetítés után 23 órától zenés táncos mulatság várja az érdeklődőket a Toldi moziban (Bp. V.ker. Bajcsy-Zsilinszky u. 36-38.), ahol Malonyay Szabolcs bárzongorista (Kiss Tibor mestere és a Móricz Zsigmond körtéren található Tünde presszó volt zongoristája) játszik és Rutkai Bori énekel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top