Szárnyasaprólék leves
Hozzávalók
Elkészítés
Az aprólékot egyforma darabokra vágjuk, vigyázva arra, hogy ne legyen szilánkos a csont, megmossuk. A zsiradékot felolvasztjuk, hozzáadjuk
a feldarabolt aprólékot, a leveskockát – borsozzuk, és vigyázva megsózzuk (a leveskocka is sós!). Kevés vizet adva hozzá, fedő alatt félig puhára pároljuk. Közben a megtisztított zöldségeket apró kockára vágjuk, megmossuk. Amennyiben az aprólék félig megpuhult, hozzáadjuk
a zöldségeket, felengedjük megfelelő mennyiségű vízzel, és készre főzzük. Betétként adhatunk hozzá az üzletekben kapható mélyhűtött vagy éppen zacskóban árult kész galuskát, gombócot, amelyeket a csomagoláson lévő használati javaslat alapján külön főzünk meg.
Őzfilé roston
Hozzávalók
Elkészítés
A pácolt szeleteket enyhén kiveregetjük, sózzuk, az őrölt fűszerekkel megszórjuk és félretesszük. Következő lépésként a körethez fogunk. Ha nyáron tálaljuk, bármilyen párolt zöldséggel vagy éppen a széles választékban rendelkezésre álló zöldségfélékből készített salátával, burgonyakrokettel adhatjuk. Ne felejtsük el, hogy a saláták akkor a legízletesebbek, ha jéghidegek.
Ha kész a köret, a fűszerezett húsokat a felhevített olajban vagy a kerti grillben lassan megsütjük. Tálaláskor a szeleteket tálra rakjuk, és mellé tesszük a párolt zöldséget vagy a burgonyaköretet. A salátát mindig külön adjuk mellé.