nlc.hu
Szabadidő
Nicole, az orosz lány

Nicole, az orosz lány

Merõben szokatlan szerepben látható legújabb filmjében Nicole Kidman. Az On-lány (Birthday Girl, hazai bemutató: 2002. szeptember 5.) címszerepében olyan orosz lányt alakít, akit egy félénk angol könyvelõ – Ben Chaplin – távolsági társkereséssel választ ki magának, és hív meg Angliába.

A derék fiatalembernek először a szava is eláll, amikor meglátja a gyönyörű teremtést. Másodszor meg akkor áll el a szava, amikor megérkezik a menyasszony bátyja, Alekszej (a francia Vincent Cassel játssza), Jurij nevű barátjával az oldalán (Matthieu Kassovitz). A két fiatalember, finoman szólvaí, hivatásos bűnöző, így még nagyobb meglepetést tudnak okozni, mint a szép Nadja.

Nicole Kidman ismét alaposan felkészült a szerepre: megtanult annyira oroszul, hogy természetesen beszélhessen a filmben. Meglehetősen egyszerűen oldotta meg a dolgot. Sydney-ben felhívta az orosz követséget, és megkérte az alkalmazottakat, hogy keressenek neki egy fiatal lányt, aki hajlandó vele bajlódni. S hogy miért vállalkozott Kidman erre a szerepre? Mondja el ő maga: „Kicsit meguntam a hagyományos hollywoodi romantikus vígjátékokat, ahol rögtön az elején tudni lehet, hogy ha a hősnő véletlenül leönti kakaóval a szembejövő vonzó fiatalembert, a film végén biztosan egybekelnek. Az On-lány erősen kilóg a sorból, mert egymást követik a váratlan fordulatok, amelyek némelyike bizony bizarrnak is mondható.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top