Szabadidő

Tudnak-e a tolószéket használók táncolni?

A választ megtudhatod a British Council támogatásával és a Sziget Iroda szervezésében bemutatkozó világhírû brit tánccsapattól, a CandoCo-tól. A Sziget Fesztivál Színház- és táncsátrában, augusztus 1-jén, 22.30-kor.




A CandoCo együttesben a világon elsőként táncolnak együtt fogyatékos és ép táncosok, kiknek munkája nagyszerű bizonyíték arra, hogy a táncművészet nemcsak az épek kiváltsága – a táncosok megmutatják, hogyan lehet a speciális helyzetekben és adottságokban rejlő látszólagos mínuszokat plusszá alakítani.






A CandoCo speciális módszereit és stílusát mára már számos táncegyüttes adaptálta. Olyan világhírű művészekkel dolgoztak együtt mint Javier de Frutos, a Theatre de Complicite és Doug Elkins. Princess Diana lelkes támogatója volt a táncegyüttesnek – helyébe 1998-ban Prince Andrew lépett, aki továbbra is figyelemmel kíséri a CandoCo munkáját és sikereit.







Fotó: Anthony Crickmay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top