nlc.hu
Szabadidő
Még sosem voltam sorozatgyilkos!

Még sosem voltam sorozatgyilkos!

Ralph Fiennes az angol úriember, más néven angol beteg, esetleg Jevgenyij Anyegin és idõjárás-kutató, most végre vért onthat.





Alkata miatt általában rokonszenves drámai hősöket alakít Ralph Fiennes, bár a sors iróniája folytán egy náci tömeggyilkos, Amon Goeth megformálásával lett világhírű a Schindler listájában. A jeles brit színész számára nemrégiben jelentős fordulatot jelentett, hogy rábízták egy rettegett sorozatgyilkos, a Fogtündér szerepét
A vörös sárkány című thrillerben (Red Dragon – hazai bemutató: 2002. október 31.), amely
A bárányok hallgatnak előzményeit neséli el.





„Mi tagadás, amikor először fölhívtak a produkciótól, a lélegzetem is elállt – meséli Fiennes. – Én és egy sorozatgyilkos? Aztán belegondoltam, és rájöttem, hogy életem egyik legnagyobb szereplehetőségéről van szó. Hiszen belebújhatok egy súlyosan sérült ember lelkébe, akit gyermekkorában akkora trauma ért, hogy felnőttként csak mások kegyetlen elpusztításával nyerhet enyhülést.

Belevetettem magamat a szakirodalomba: átnéztem a sorozatgyilkosokkal kapcsolatos könyveket, és konzultáltam szakemberekkel is. Remélem, hiteles Fogtündér lettem, és a sok borzalom mellett meg tudom mutatni azt a fájdalmat, szeretetvágyat és rettegést is, ami ennek a szörnyetegnek a lelke mélyén lakozik.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top