nlc.hu
Szabadidő
Lovassportok viadala

Lovassportok viadala

Augusztus 9-11-ig rendezik meg Sóskúton a Lovassportok viadalát, ahol mindenféle lovas esemény mellett sztárok is megjelennek.





A tavaly először megrendezett viadal után immár hagyományteremtő szándékkal szerveződik a második. Felvonul itt a lovas sport színe-java a sok-sok néző előtt, akik tavaly 55000-en voltak.

Az országos turisztikai vonzerővel rendelkező esemény elsődleges célja a magyar mint lovasnemzet hagyományait újjáéleszteni, népszerűségét visszaadni, megbecsülését a régi, nagy híréhez méltó rangra emelni.






Ehhez kívánunk hozzájárulni egy, az egész család számára kellemes és izgalmas kikapcsolódást biztosító három napos programmal.

A rendezvény mellett szombaton a nagyszínpadon az RTL Klub és a Westel Road showja is bemutatkozik a legnagyobb sztárokkal, vasárnap pedig Bessenyei Péter műrepülő szórakoztatja az egybegyűlteket.






A lovasversenyek teljes körűek (díjlovaglás, díjugratás, fogathajtás, military, távlovaglás, voltizs, western), és országos minősítő rangot kapnak. A versenyeket további látványos, közönségvonzó lovasbemutatók színesítik, valamint bővül a szakkommentátorok köre is.

A népi iparművészeti kézműves utca terjedelme megháromszorozódik, mintegy 240 kézműves vonultatja fel mesterségét. Lesz itt bor-és italkülönlegességek udvara, és átfogó művészeti kiállítás is várja a közönséget.


További hangsúlyt kapnak a gyermekprogramok és a látogatóink számára készített aktív programlehetőségek (lovaglás, pónilovaglás, lovaskocsizás, ló-és állatsimogató, rodeó-bika, hőlégballon…)


Házigazda: Usztics Mátyás
A belépés ingyenes
Pontos helyszín: Sóskúti Lovassport Club Sóskút, Bajcsy–Zsilinszky út 61.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top