Szabadidő

Stuart Little, a láthatlatlan kisegér

A Stuart Little, kisegér elsõ részének bemutatója után volt komputeranimációs szakember, aki azt nyilatkozta, hogy a kisegér életre keltése néhány jelenetben bonyolultabb feladat volt, mint a Star Wars I. része.





Már bemutatásra vár a Stuart Little, kisegér 2. (hazai premier: augusztus 29.), ezúttal egy kismadár is az egér partneréül szegődik, ám most nem csak a technikusok izzadtak meg. Geena Davis (vagyis Mrs. Stuart) szerint ugyanis nincs nehezebb, mintha az ember partnere egy gumibaba.





A felvételek során ugyanis egy kétdolláros gumiegérrel helyettesítették a kisegeret: a komputeristák csupán később keltették életre. – Volt olyan jelenet – panaszkodott a színésznő –, amelyben négy partnerem volt: egy csecsemő, egy egér, egy macska és egy madár. A forgatókönyv szerint mind beszél, én mindannyiukra reagálok, jót csevegünk. Csakhogy egyedül én álltam a kamerák előtt, a többit hozzá kellett képzelnem!





A 46 éves színésznő méltó bosszút állt a technikán: teherbe esett, a forgatás során szép hasat növesztett, melyet végül szintén digitális trükkel kellett eltüntetni a képről. Ez a feladat legalább annyira megizzasztotta a programozókat, mint az egér bajszának megrajzolása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top