nlc.hu
Szabadidő
Krimiben tudós

Krimiben tudós

A Felhõc Produkció, a filmhu és Magyarország legfiatalabb filmforgalmazója, az SPI International pénzdíjas pályázatot hirdet bûnügyi kisjátékfilm-novella írására. Ha tehetségesnek érzed magad, és nyerni akarsz, ráadásul a neved látni egy stáblistán, ne fogd vissza magad!





Augusztus végén kerül a hazai mozikba Robert Altman új filmje, a Gosford Park. Az angliai kastélyban játszódó szövevényes krimi-történet Oscar-díjas forgatókönyve adta az ötletet a Krimiben tudós kisjátékfilm-novella pályázat kiírásához.

A pályázat kiírói „magyar bűn” témakörben várnak krimi-sztorikat, mert úgy látják, hogy itthon kevesen foglalkoznak a műfajjal, jóllehet sokakat érdekel a téma.

Kisjátékfilm-novellákat várunk, mert úgy hisszük, hogy egy jó történetből 10-15 perces filmet készíteni – a Felhőc Produkció segítségével – nem esélytelen vállalkozás. Izgalmas, okos, megfejtős sztorikra számítunk, amelyek itt és most játszódnak Magyarországon.

A pályázat beadási határideje: 2002. szeptember 13., péntek, éjfél.

A pályázatokat a filmhu@axelero.hu címre várjuk.





A pályamű
körülbelül 5 oldal terjedelmű filmnovella legyen, amely egy maximum 15 perces bűnügyi kisjátékfilm irodalmi alapanyagául szolgálhat. Kikötések: a filmnovella a krimi zsánerében íródjon; az irodalmi szöveg filmre alkalmazható, szituációkra s nem belső történésekre épülő, cselekmény-központú sztorit írjon le, erős vizualitással.

A pályázat fődíja 100.000 forint, melynek odaítélésről a háromtagú zsűri: Legát Tibor, újságíró (Magyar Narancs); Lovas Balázs, szerkesztő, forgatókönyvíró (filmhu); Meskó Zsolt, filmrendező, producer (Felhőc Produkció) dönt.

A beküldést követően az összes pályamunka hozzáférhetővé válik a www.magyar.film.hu weboldalon. A szervezők az Origóval közösen felhívják a közönséget, hogy 2002. szeptember 16. – 20. között szavazzanak a legjobb pályaműre. Az online internetes közönségszavazás első helyezettje 50.000 forint pénzjutalomban részesül.





A további legértékesebb pályaművek beküldői a Gosford Park című film zenei CD-jét, valamint ajándékcsomagot nyernek.

A végső eredményhirdetés a beérkezett pályaművek mennyiségétől függően szeptember végére várható.





A kiírók vállalják továbbá, hogy a legérdemesebb munkák treatmentté fejlesztésében szakmai segítséget nyújtanak, és a Felhőc gondozásában pályáztatják őket a Magyar Mozgókép Közalapítvány 4K kuratóriumánál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top