Zellerleves
Hozzávalók
Elkészítése:
A megtisztított zellert és burgonyát apró kockákra vágjuk, forró zsírban, kevés vízzel puhára pároljuk. Meghintjük liszttel, lepirítjuk, majd kevés pirospaprikát és őrölt borsot teszünk bele. Néhányszor megforgatjuk, felengedjük, s tejföllel dúsítjuk.
Borjúborda milánói módra
Hozzávalók
• 600 g borjúkaraj (8 szelet borjúborda)
• 60 g liszt
• 2 db tojás
• 150 g zsemlemorzsa
• 80 g reszelt kemény sajt (legjobb erre a célra a parmezán)
• 1 db citrom
• só
• 1/2 l olaj a sütéshez
Elkészítése
A szeleteket enyhén kiveregetjük, sózzuk, az inas részeket bevagdossuk. A tojásokat egy mélytányérba felütjük, felverjük. A lisztet és a zsemlemorzsát – amelybe előzőleg a reszelt sajtot belekevertük – külön lapos tányérba tesszük. Az előkészített hússzeleteket a lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. A bundázott szeleteket forró olajban megsütjük, az olajból kivéve lecsepegtetjük. Körete a milánói módra készült makaróni vagy spagetti.
Milánói makaróni (spagetti)
Hozzávalók
Elkészítése
A megtisztított vöröshagymát finomra, a megmosott gombát és a sonkát metéltre vágjuk. A makarónit forró sós vízben feltesszük főni. Amíg a makaróni fő, az olvasztott vajban a vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a sonkát, összekeverjük és a paradicsompürét rátéve sózzuk, borsozzuk és együtt lepirítjuk. A megfőtt – figyeljünk arra, hogy ne főzzük szét a makarónit – makarónit és a sajt egyik felét rászórva összekeverjük.
Tálaláskor a tál egyik oldalára felhalmozzuk a makarónit, tetejét megszórjuk a maradék sajttal, mellérakjuk a kisütött szeleteket, amelyekre egy-egy szelet hámozott citromszeletet tegyünk.