Szabadidő

Arcközelben – Bali Sándorral

Bali Sándor nevét érdemes megjegyezni. Mûvészportréi a mûvészekrõl megdöbbentõ zsenialitásról árulkodnak. Világhírû hollywoodi fotósunk – Szipál Márton – nemrégiben hazatért, és csupán három embert tartott kis hazánkban olyan tehetségesnek, hogy mesterük legyen. Õ az egyik.

















 


 


 


 


















 


 


 


 


















 

 


 


 


Balika – ahogy Eszenyi Enikő becézi – igencsak tejfelesszájú, mindössze 23 éves. Ennek ellenére tizedik kiállítását tartja. Megállíthatatlanul ömlik belőle a szó, mikor munkájáról faggatom.

-Szeptembertől látható az Articsókában a jubileumi tárlatod. Kikkel dolgoztál most együtt?

– A csapatom szinte változatlan: többek között Dobó Kata, Eszenyi Enikő, Csonka András, Alföldi Róbert, Szulák Andrea, Kamarás Iván, Karika Zsolt, Havasi Balázs, Forgács Péter, Keresztes Ildikó, Forrai Miklós és Klaussmann Viktor portréi láthatók a kiállításon.
Ez az utolsó munkám velük, hiszen a portréfotózásnak ezt a vállfaját abbahagyom, most valami egészen más izgat. Az akttal kacérkodom, ami megint egy érdekes és vonzó téma. Ráadásul nem árt megújulnom, hiszen úgy érzem a portréfotózás szeletét teljességgel kimerítettem.

– Rengeteg név, számtalan különböző karakter. Melyikük volt a kedvenc témád?

– Dobó Kata és Erős Antónia. Gyönyörűek, természetesek és fantasztikusan mozognak a kamera előtt.

– Hogy jutottál el Szipál Mártonig?

– Tudtam, hogy negyvenkét év után hazajött Hollywoodból. Volt egy közös ismerősünk, akit megkértem, hogy az első kiállításomra hívja meg, hihetetlenül szerettem volna megismerni. Eljött, látott bennem fantáziát és elvállalt. Ennek most már négy éve, és azóta is folyamatosan tanulok tőle: például hogy hogyan kell a modellekkel foglalkozni, beállításokat, világítást, vagyis minden olyasmit, amiket nem biztos, hogy az iskolában megtanítanak. Elkezdtem egyébként a fotósiskolát is, de otthagytam fél év után, nem éreztem úgy, bármi is ragadna rám.

– Ilyen fiatalon a tizedik kiállításodra készülsz , lehet ennél magasabbra jutni? Van még meghódítatlan szakmai csúcs előtted?

– Egyelőre magazinoknál dolgozom, most a Star-nál, de megfordultam a Voila-nál, Joy-nál, Story-nál, a legtöbb nagy lapnál. A csúcs pedig a megújulás, az, hogy mindig friss mondanivalóm legyen.

– Hollywood nem szerepel titkos álmaid között?

– Nagyon sok ember megy Amerikába, akik vérmes reményeket táplálnak, de nem hiszem, hogy igazán lenne alapja ezeknek az ábrándoknak. Rengeteg tehetséges ember tért úgy vissza, hogy semmit nem sikerült elérnie. Egyáltalán nem vágyom külföldre, itthon szeretnék sikeres lenni.

– Mikor lesz az „Arcközelben” megnyitója?

– Szeptember 20-án délután négy órakor a Zichy Jenő utcai Articsókában. Eszenyi Enikő nyitja meg a kiállítást, és az általam fotózott sztárok közül is sokan ott lesznek. A legnagyobb öröm viszont az lenne, ha az „utca emberei” is betérnének az október 20-ig látható tárlatomra.



Bali Sándor szeretettel meghívja Önt “ARCKÖZELBEN” című, tizedik, jubileumi sztárportré kiállítására.
Helye: ARTICSÓKA GALÉRIA 1066 Budapest, Zichy J. u. 17.
Ideje: 2002. szeptember 20 – 2002. október 20
A megnyitó ideje: 2002. szeptember 20. 16 óra
A kiállítást megnyitja: Eszenyi Enikő

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top