nlc.hu
Szabadidő
A királynõ nyakéke

A királynõ nyakéke

Manapság, amikor a rendezõk és színészek nyilvános megszólalásait a filmstúdiók szigorú munkatársai hangolják össze, üdítõ, hogy A királynõ nyakéke két elsõ embere mennyire nem ért egyet arról, hogyan készült kosztümös kalandfilmjük.




A rendező, Charles Shyer szerint ugyanis mind úgy érezték, időutazáson vesznek részt.
– Olyan volt a forgatás, mintha egy egzotikus, ismeretlen szigetre utaztunk volna – magyarázza a direktor. – Los Angeles-i vagyok, fogalmam sem volt Marie Antoinette világáról, az intrikákról, a forradalomról. Mostanra sok mindent megtanultam róluk, még idegenvezetést is vállalnék…





A film főszereplője, Hilary Swank valószínűleg nagyon nagyra becsülte a forgatókönyvet, hiszen még gázsija nagy részéről is lemondott az ügy érdekében, de egészen máshol látja a lényeget.
– Ebben a filmben éppen az a nagyszerű – véli –, hogy bebizonyítja: 250 évvel ezelőtt ugyanolyanok voltak az emberek, mint most. Itt is csak féltékenységről, hatalomvágyról, irigységről, bosszúról van szó. Csupa ismerős, kortárs téma. A korhűségről egyébként sem én gondoskodtam, hanem a ruhám. Felvettem, és a szerep felével kész is voltam…

A filmet nálunk november 21-én mutatják be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top