Zellerleves
Hozzávalók
Elkészítése:
A megtisztított zellert és burgonyát apró kockákra vágjuk, forró zsírban, kevés vízzel puhára pároljuk. Meghintjük liszttel, lepirítjuk, majd kevés pirospaprikát és őrölt borsot teszünk bele. Néhányszor megforgatjuk, felengedjük, s tejföllel dúsítjuk.
Velemi vaddisznópörkölt
Hozzávalók
• 10 g fűszerpaprika
Elkészítése
A vaddisznólapockát megmossuk, 3×3 cm-es kockákra vágjuk, és leforrázzuk, majd ismét megmossuk, leszárítjuk és félretesszük. A vöröshagymát finomra, a paprikát és a paradicsomot cikkekre vágjuk. A felhevített zsírban a vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, kevés vízzel azonnal felengedjük és beforraljuk. Amikor zsírjára lepirult, beletesszük a húst, a zúzott fokhagymát, a köménymagot, sózzuk és fedő alatt pároljuk. Időnként kevés vörösbort vagy vizet adunk hozzá. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és a pörköltet készre pároljuk. Köretként adhatunk hozzá tarhonyát, galuskát vagy sós vízben főtt burgonyát.