Szabadidő

Hogy jutok oda?

Ha eldöntötted, hogy Kenya lesz a következõ úti cél, hogy a magyar téli fagyból kiolvadj, és a depresszív sötét égbolt helyett az afrikai felhõket bámuld, akkor indulás!






Jomo Kenyatta reptér
Nairobi reptere a Jomo Kenyatta nemzetközi reptér, ahova számos légitársaság indít gépeket, a legnagyobb eséllyel ide csíphetsz meg kedvező árú charter-járatokat. A reptéri illeték kb. 5 ezer forint. Nairobi mellett Mombasába is találunk rendszeres utakat.

Kenyának 250 reptere van, melyek minősége azonban meglehetősen széles skálán mozog. Helyi közlekedésre viszont kiválóan alkalmasak, viszonylag nem drágák és biztonságosak. A legtávolabbi ürgelyukba is eljuthatsz, még Lamuba is.







kenyai vasútállomás
A kenyai vasút is népszerű közlekedési eszköz, bár a folyómunkálatok, és az állatok miatt a minősége nagyon leromlott. A vonatok általában követik a menetrendet, és lényegesen biztonságosabbak, mint a busz vagy a minibusz.

Az utóbbiakból is vannak menetrendszerinti járatok, s a szélrózsa minden irányába indulnak. Nemkülönben a megosztott taxik, és a normál privát taxik.







kenyai közlekedés
A bicikli kedvelt helyi közlekedési eszköz, a városok közti távolságok és a kaotikus forgalom miatt.

A bérelt autó elég drága, de szabad mozgást tesz lehetővé, emellett vannak távoli helyek, ahova csak autóval juthatsz el. Az utak általában jó kondíciónak örvendenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top