Szabadidő

Pénz és költségek

Nem árulunk zsákbamacskát: az alaposság kedvéért három kategóriában is végeztünk kenyai utazók tapasztalatain alapuló árbecslést.





Pénznem: kenyai Shilling

Étkezés naponta

Alacsony árfekvésű: 1-2 ezer forint
Középkategória: 2-3 ezer forint
Top: 3-4 ezer forint


Szállás naponta

Alacsony árfekvésű: 3-6 ezer forint
Középkategória: 6-10 ezer forint
Top: 10-20 ezer forint





Az alacsony árkategóriájú szállás megjárja, ha nem idegenkedsz a közös zuhanyzótól és mosdótól. Ha ilyen jellegű telelés mellett döntesz, kijössz szállással-kajával együtt napi 5 ezerből.

A duplájáért pedig már igazi kényelem fogad, de ebben nincs benne a szafari, ami 5-15 ezer forintot is kóstálhat egy napra. Minden városban, helységben vannak kávézók, ahol helyi ételekkel csillapíthatod étvágyad, nem egész ezer forintért. Alig valamivel többért a kitűnő kenyai indiai éttermek is szóba jöhetnek.
Valutát a pénzváltóknál érdemes váltani. Nagyon sok van belőlük, ezért igyekeznek egymás alá ígérni, s nem számolnak fel komissziót. Nem így a bankok, ahol szintén válthatsz helyi pénzt. Mindegy hol váltasz pénzt, viszont dugd el jól, mert a tolvajok ügyesek!

Kenya aktív turistaipara a borravaló intézményének létezését is feltételezi, így a summa 5-10 százalékát, az alap élelmiszereket kivéve, mindenütt elvárják.

Szafarin a sofőrök, vezetők, szakácsok egész egzisztenciájukat a remélt jattra építették. Személyenként és naponta 5-600 forint megteszi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top