Vidító lencseleves
Hozzávalók
Elkészítés
Mossuk meg a lencsét folyó víz alatt, majd hagyjuk egy kicsit száradni. Egy nagyobb lábasban kezdjük el forrósítani az olajat, majd adjuk hozzá a hagymákat, később pedig a zöldségeket és a borsot. 5-7 percig pároljuk, majd öntsük hozzá a vizet, a lencsét és a többi fűszert. Forraljuk fel a levest, majd utána kis lángon főzzük tovább, amíg a lencse megpuhul (kb. 1 óra). Ha túl sűrűre sikerült a leves, adjunk hozzá még egy kis vizet.
Jó étvágyat és sok kacagást!
Marhapörkölt tarhonyával
Hozzávalók
Elkészítése
Elkészítjük a pörköltalapot. Amíg zsírjára visszapirul, a marhalábszárat megmossuk, egyenletes kockákra vágjuk és a pörköltalaphoz adva sózzuk – ha a leve elpárolgott, kevés folyadékot hozzáadva majdnem puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát, ha szükséges utána ízesítjük és fedő alatt befejezzük a párolását. Köretként tarhonyát vagy sós burgonyát adhatunk hozzá.