nlc.hu
Szabadidő
Monica

Monica

Monica Arnold 1980-ban született Atlantában. Brandy mellett õ a legsikeresebb képviselõje a feltörekvõ R&B énekesnõknek.




Énekelni már korán elkezdett, 10 éves korára ő volt a legfiatalabb tagja egy 12 tagú utazó gospel-csapatnak. 12 évesen tehetségkutató versenyen vett részt, ahol Dallas Austin fedezte fel, aki már a TLC-vel és Madonnával is dolgozott. Leszerződtették, s első dala, a “Don’t Take It Personal” 1995 júniusában már az R&b lista első helyén tanyázott, a “nagy listán” egy hónappal később a 2. helyig jutott. A turnék során egy magántanárral tanulgatott reggelente, míg esténként a TLC vagy Keith Sweat előtt lépett fel. Az első albuma “Miss Thang” címmel augusztusban jelent meg, több platinalemezt is besepert érte. Második albumán már híres producerek is dolgoztak, az eladási lista 8. helyén torpant meg, majd 1997 novemberében Brandyvel együtt elénekelte a “Boy Is Mine”-t, ami minden idők legsikeresebb női duettje lett az USÁ-ban. Azóta két dala is megmászta a slágerlisták csúcsát, legutóbb éppen az “Angel of Mine”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top