nlc.hu
Szabadidő
A Nemzeti Filharmonikusok ifjúsági bérlete

A Nemzeti Filharmonikusok ifjúsági bérlete

Az idei évadban is folytatódik a Nemzeti Filharmonikusok ifjúsági koncertsorozata, melyet felsõ tagozatosoknak és középiskolásoknak, valamint lélekben ifjú felnõtteknek ajánlunk.





A fiatalokat most is a tavalyi hangversenyek népszerű párosa, Geszti Péter és Batta András kalauzolja a zene világában. Mindhárom szombat délutáni koncert helyszíne a Pesti Vigadó, kezdési időpontja 15 óra. December 14-én, a Zene és festészet című koncerten Muszorgszkij műve, az Egy kiállítás képei hangzik el, s közben Cakó Ferenc grafikusművész, filmrendező és homokfestő varázsol elénk lélegzetelállító homokképeket. A karmester a sorozat szerkesztője, Hamar Zsolt lesz.

Február 8-án, a bérlet második hangversenyén (Zene és film) levetítjük Eizenstein Alekszandr Nyevszkij című (itthon A jégmezők lovagja címen játszott) filmjét, s meghallgathatják Prokofjevnek a filmhez komponált zenéjét, a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar előadásában, a karigazgató, Antal Mátyás vezényletével, a nagyszerű énekesnő, Megyesi Schwartz Lúcia közreműködésével. A filmről Réz András mesél néhány érdekességet.





Nagyszombaton, április 19-én Zene és hit címmel Bach János-passiójából csendülnek fel részletek, ismét a Nemzeti Énekkarral, valamint Zádori Máriával, Megyesi Schwartz Lúciával, Timothy Bentch-csel, Mukk Józseffel, Massányi Viktorral és Kovács Istvánnal. A dirigens itt is, akárcsak az első koncerten, Hamar Zsolt lesz.


Az Ifjúsági Bérlet ára 2000 forint, az egyes koncertekre váltható jegyek 800 forintba kerülnek. A helyes megfejtők között december 6-án, Mikulás napján 2 db bérletet sorsolunk ki. (Játék a nyerjünk csatornában!)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top