nlc.hu
Szabadidő
Bazi nagy görög siker

Bazi nagy görög siker

Amerika a görögöket ünnepli. A már a címével is feltûnõ Bazi nagy görög lagzi (hazai bemutató: 2003 januárjában) ugyanis nemcsak egyszerûen az év meglepetése, hanem minden idõk legsikeresebb filmje is.




Az már biztos, hogy minden idők legsikeresebb független filmje (mostanáig a Blair Witch Project birtokolta ezt a címet), de az is könnyen kiszámítható, hogy a romantikus vígjáték legalább olyan mértékben térült meg alkotóinak, mint a Star Wars II. része. Igaz, hogy ez a Bazi nagy görög lagzi csupán ötmillió dollárból készült. Viszont nincs, aki ne imádná. Így lehetséges, hogy miközben méregdrága szuperprodukciók tűnnek el egymás után a süllyesztőben, ez a film már 27 hete folyamatosan ott van az amerikai Top 10-es listán, és a nézői érdeklődés még mindig nem csökken: eddig több mint 170 millió dollár a bevétele.





A film alapjául szolgáló egyszemélyes kabaréestben Tom Hanks felesége, a görög származású Rita Wilson látta meg a nagy lehetőséget. Az ő javaslatára Hanks is megnézte az előadást, egy hét múlva már szerződést ajánlott az író-előadó Nia Vardalos-nak, aki – micsoda véletlen – már rég meg is írta műsorából a forgatókönyvet: csak éppen egy stúdió sem volt rá kíváncsi.






– Én csak annyit kívántam, hogy a befektetett 5 milliónk visszajöjjön. Ilyen sikerre nem számítottam – nyilatkozza az író-főszereplő, aki azzal lett világhírű, hogy megfilmesítette, hogyan próbálja egy görög lány bemutatni a szerelmét családjának, aki nem görög, hanem szőke, angol és ráadásul még vegetáriánus is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top