Szabadidő

Bazi nagy vendégjárás – a görög éttermekben

Filmsikerbõl gasztronómia? Amerikában a legújabb õrület a görög étterem. A szouvlakinak bazi nagy sikere van újabban!




Egy igazi filmsiker felforgatja a világot. A Bazi nagy görög lagzi (My Big Fat Greek Wedding, hazai bemutató 2003. január), az ötmillió dolláros vígjáték, ami a világ egyik legsikeresebb filmje lett, hiszen már több mint 170 millió dollár bevételt hozott, és több mint 28 hete szerepel az amerikai filmes top 10-es listán, nemcsak mozisikerként hatalmas meglepetés. Az élet sok más területén is újat hozhat.





Beszámolók szerint az elmúlt hónapokban az amerikai görög éttermek sosem látott népszerűségnek örvendenek. A görög étel-divat Chicagóból indult, ami nem is csoda, hiszen a Bazi nagy görög lagzi nagy része is egy chicagói görög étteremben játszódik. De az Egyesült Államok összes nagyvárosában egyre nehezebb helyet kapni egy görög étteremben. A vendégek valószínűleg ott is azt a családias, szédült vidámságot keresik, ami a filmet olyan ellenállhatatlanná teszi.

– Egy kicsit sem sértődünk meg, hogy a film a görögöket dilis, zajos, hebehurgya embereknek mutatja be – nyilatkozta a chicagói Nikos étterem tulajdonosa. – Elvégre igazat mond. Csak nagyon várjuk, hogy elkészüljön a második rész. Ha az is ilyen siker lesz, akkor talán továbbra is ekkora lesz a forgalom nálunk: és akkor biztos, hogy egyetemre járathatom a gyerekeimet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top