nlc.hu
Szabadidő
Ethan Hawke

Ethan Hawke

Az 1970-ben, Austinban született Hawke-ot édesanyja nevelte fel, miután gyermeke apjától elvált. Anyja újabb házassága után Princeton Junction-ben telepedtek le, ahol Hawke színésziskolába járt.




14 évesen debütált az Explorersben, a River Phoenix nevével fémjelzett filmben. Ezután kicsit szüneteltette a színészkedést, mert egyetemre ment. Itt azonban nem sok időt töltött, mert beválasztották a Holt költők társaságába. A félénk, szégyenlős Todd Andersont alakító Ethanre felfigyeltek a kritikusok, s a rajongók is. Igazán nagy hírnévre azonban nem ezzel, és nem az ezt követő filmek sorával tett szert, hanem azokkal a fotókkal, amin az akkor még házas Julia Roberts-szel táncolt. Ezt követően Ben Stillerrel játszott együtt a Nyakunkon az életben, majd 1997-ben láthattuk a Gattaca sci-fiben, ami azért fontos film számára, mert ennek forgatásán ismerkedett össze Uma Thurmannel, akit 1998-ban feleségül vett. Gyermekük ugyanazon évben született meg. Az év során játszott még Gwyneth Paltrow oldalán a Szép reményekben is. A filmezés mellett Hawke aktívan játszott színházakban is, sőt a kamera mögött is tevékenykedett, Lisa Loeb Stay című dalához rendezte a videóklipet 1994-ben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top