nlc.hu
Szabadidő
Bazi nagy görög fizetés

Bazi nagy görög fizetés

A Bazi nagy görög lagzi (My Big Fat Greek Wedding, hazai bemutató: 2003. január 16.) egyre újabb csodákra képes.




Az még hagyján, hogy a hihetetlenül kis költségvetéssel készült film már 29 hete szerepel az amerikai mozis toplistán, és több mint 200 millió dollár bevételt hozott, hogy a világ legsikeresebb független filmje lett, és hatására az egész világon görög-láz tört ki, de főszereplői életét is megváltoztatta.

A film író-főszereplője, Nia Vardalos eredetileg 500 (!) dollárt kapott a forgatókönyvért, és 150 ezret a főszerep eljátszásáért. Az összesen ötmillió dollárból (ennyiből manapság még Magyarországon is alig készülnek filmek) forgatott vígjáték sikerének köszönhetően a chicagói komikus most 10 millió dollár részesedést kapott producerétől, Tom Hanks-től.





– Játszottam már néhány filmben, ami húszszor akkora költségvetésből készült, mint a Bazi nagy görög lagzi – nyilatkozta Tom Hanks –, de az még velem sem fordult elő sajnos, hogy színészként kétszer annyit kapjak végül, mint amennyibe a film került. Úgyhogy gratulálok Niának! És remélem, ezentúl ez a siker lesz természetes a filmiparban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top