nlc.hu
Szabadidő
Meg Ryan

Meg Ryan

A csillagszemû, kurta nevû Meg Ryan 1961-ben Margaret Mary Emily Anna Hyra-ként született Fairfieldben, Connecticut államban.




New Yorkban nőtt fel, s ugyanitt tanult újságírást az egyetemen. Mivel szüksége volt a tanuláshoz pénzre, ezért szerepválogató anyjához fordult, aki szerzett is neki egy rövidéletű sorozatban szerepet. 1981-ben pedig meg is kapta első szerepét George Cukor utolsó filmjében, a “Rich and Famous”-ben. A sikertől ittasan további szerepekre vágyott, így játszhatott az “As the world turns” sorozatban 1982 és 84 között. Sokkal kecsegtetőbb munkát kapott 86-ban, amikor a “Top Gun”-ban Anthony Edwards feleségét játszotta. Egy év múlva az “Innerspace”-ben Dennis Quaid barátnőjét játszotta, olyan meggyőzően, hogy sokan azt hitték, több is van köztük. Nem tévedtek, 1991-ben összeházasodott a pár. Ugyanebben az évben láthattuk a Doors-filmben Morrison feleségeként. 1993-ban Hanks oldalán remekelt a “Sleepless in Seattle”-ben, amiért Golden Globe-ra is jelölték. A páros 1997-ben újra egymásra talált a “Szerelem hálójában”, pár hónap múlva pedig Nicolas Cage-dzsel romantikázott az “Angyalok városá”-ban. Legutoljára a “Túszharc”-ban láthattuk Russell “Gladiátor” Crowe-val.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top