nlc.hu
Szabadidő
Akemi Takeya (J/A): Black Honey Drops

Akemi Takeya (J/A): Black Honey Drops

A Prizma sorozatban egy év után ismét a Trafó színpadára lép Akemi Takeya. A mûvész táncot, zenét, színészi játékot és költészetet tanult Tokyóban, jelenleg elismert koreográfusként Bécsben él.

A Carlotta Ikeda társulatában is megfordult táncos azok közé tartozik, akik a távol-keleti tánckultúra és esztétika alapjain egy teljesen eltérő formanyelvet hoztak létre. Aki látta tavaly novemberben a Drowning Fish című darabját, az tudja, hogy koreográfiáiban a mozgás mellett nagyon fontos szerepet kap a színpadi látvány is, amelyet képzőművészi ihletettséggel épít fel fényből és színekből.





Új darabja, a Black Honey Drops egy hosszabb folyamat egyik állomása, melyet a híres japán butoh-művésszel, Ko Murobushival együttműködve alkotott meg. A koreográfia egyik kiindulópontja George Batailles erotikus írása. Akemi aprólékos önvizsgálaton keresztül kutatja, hogy mi történik a személyiséggel egy erotikus aktusban, hol vannak az érzékelés határai. Másrészt megpróbál a tánc folyamatában választ találni a személyes identitás kérdésére: újra és újra megmutatja érzéseit, és azt is, hogy ezek hogyan változnak. Az “Én” vizsgálata a darab során a “mások” vizsgálatába torkollik, melynek egy szürreális poézis során lehetünk tanúi. Ebbe a fényekkel és mozgással létrehozott bonyolult világba – amely egyszerre nyugtalanító és elragadó – invitál minket a táncos, azért hogy dialógust kezdjen velünk.

Időpont: 2002. november 22-23. 20h
Helyszín: Trafó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top