Szabadidő

Tina Turner

A rocknagyi Annie Mae Bullock néven született Brownsville-ben, 1939-ben. Egy helyi nightclubban lépett fel rendszeresen, amikor 1956-ban felfedezte egy gitáros, Ike Turner.




Tinát magával vitte együttesébe, ahol először vokálozott, majd később előrébb lépett a rivaldafénybe. A kapcsolat nem csak a kamerák előtt volt jó, nemsokára össze is házasodtak. A 60-as/70-es évek fordulójára igen sikeressé váltak, többek közt a Rolling Stones előtt léptek fel. A frigy azonban nem tartott sokáig, férje egy idő után elvesztette fejét, s többször megverte Tinát. Egy 1975-ös turné során döntött úgy, hogy elhagyja, s szóló karrierbe kezd (a munkában és az életben is).





Filmszerepet is kapott a “Tommy” rockoperában. Első óriási sikere a “What’s love got to do with it” volt, még ma is játszák a rádiók. 2 Grammyt nyert vele. A Live Aid koncerten Mick Jaggerrel duettezett. 1985-ös önéletrajzát 1993-ban filmesítették meg “What’s love got to do with it” címmel. 1995-ben az azonos című James Bond filmhez rögzítette a “Goldeneye”-t, amit Bono írt a U2-ból. Következő “Wildest Dreams” című albuma elég rockosra sikeredett, már eltávolodott R&B-s gyökereitől. 1999-ben a “When the heartache is over”-rel újra bekerült az angol TOP10-be. Legutóbb megjelent albuma kevés sikert ért el, “Twenty four seven” a címe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top