nlc.hu
Szabadidő
Csonthülye

Csonthülye

Egy "gyógyító ember" azt a feladatot kapja, hogy keresse meg a törzs királyának fiát, s egy amerikai golfjátékossal tér vissza, meg egy sereg ostoba fajankóval, akik mind elszántan próbálják a játékost visszatéríteni a golfbajnokságra.

Egy repülőgép lezuhan Afrikában, de egy fehér kisgyerek sértetlenül kerül ki a roncsból. Az apróság bámulatba ejt egy csapat Kavuki bámészkodót, amikor egy odasompolygó oroszlánt pusztán egy szellentéssel ijeszt el. A meglehetősen szószátyár Kavuki törzs örökbe fogadja a hősies kisdedet, aki már gyermekként kitanulja a csontokból olvasás (jövendőmondás) ősi művészetét és a törzs tagjai rövidesen a Csonti nevet adják neki. Csontból olvasás tudománya miatt megkedveli a gyereket Tsonga, a Kavuki király, aki eltökélten szeretne fiú utódot nemzeni, aki majd örökébe lép a trónon.

Az évek során a király egyre több feleséget vesz magához, de egyikük sem szül neki fiúgyermeket. A király reményei azonban újraélednek, amikor Csonti közli vele, hogy egy sok évvel ezelőtti kapcsolatából van egy fia. Mindenre elszántan, hogy találkozzék örökösével, Tsonga úgy rendelkezik, hogy Csonti menjen a „Nap Városába” (City of the Sun) és keresse meg eltűnt fiát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top