Szabadidő

Karácsonyi határidõnapló

Ha minimalizálni akarod a karácsonyi stresszt, készíts karácsonyi határidõnaplót idõben – vagyis most!!! Ha van egy listád is az elvégzendõkrõl, már látod is az alagút végét!





Dec. 2. – Hétfő
Milyen karácsonyt akarsz?



Először is döntsd el, hogy milyen stílusban cicomázod fel a lakást. Hogy tradicionális lesz-e a fa és a díszek, vagy modern, vagy az arany-ezüst fog dominálni, és a többi, mert ez meghatározza, hogy milyen fadíszeket kell venned, s milyen koszorút, ajtódíszt készítesz, milyen legyen a karácsonyi vacsoraasztal.



Dec. 3. – Kedd
Ajándéklista büdzsével

Ha megvagy a stílussal, írd össze gondosan, hogy mire lesz ehhez szükséged, s kinek milyen ajándékot vásárolsz. Sokkal jobban fogod magad érezni egy kész listával a kezedben.





 

Dec. 4. – Szerda
Adventi koszorú



Az adventi koszorúval kezdetét veszi az igazi karácsonyi készülődés.



Dec. 4-20



.
Csomagolás



A csomagolás időigényes folyamat, belepusztulsz, ha minden ajándékot egyszerre akarsz kivégezni. Inkább csomagold be őket rögtön a vásárlás után. Nem bánod meg. Mindig lesz tíz-húsz perced, hogy ezt-azt bebugyolálj. Ehhez persze meg kell venned a papírt.






Dec. 5-6. – Csütörtök-Péntek
Lakásdísz



Néhány külső, kerti dísszel a karácsonyi készülődés második etapjába léphetünk. Most jöhet az ablak-, ajtódísz, a girland és a kerti világítás elhelyezése, elkészítése.








Dec. 7-8. – Szombat-Vasárnap Ajándékvásárlás



Érdemes lelki épségünk érdekében nem utolsó pillanatra tartogatni a szeretteinknek szánt ajándékok megvásárlását. Két-három ajándékvásárlási-hullámra szükség lesz, hogy mindent beszerezz.



Dec. 9-10. – Hétfő-Kedd
Lomolás



Ha nem akarsz takarítóbrigádot felfogadni, egy-két héttel karácsony előtt a nagyobb takarítási feladatokat el kell végezni. Magyarul: lomtalaníts!







Dec. 11. – Szerda
A fenyőfa


Vedd meg a fát időben, s parkoltasd az erkélyen, vagy a pincében. E szabály alól csak akkor van kivétel, ha sarokba állítható vagy csupasz fát akarsz vásárolni.



Dec. 12-13. – Csütörtök-Péntek
Bevásárlás



Az ünnepekre esedékes ételekről ilyenkor kell gondoskodni. A 26-i üres frigó látványa nem a megfelelő lélektani pillanat.

 






Dec. 14-15. – Szombat-Vasárnap Ajándékvásárlás


Újabb ajándékvásárlási-hullám, ezzel lehet, hogy vége. Ne aggódj, ezüstvasárnap minden nyitva van.







Dec. 16-17. – Hétfő-Kedd
Egy kis sütés-főzés időben


Ha most elkészítesz néhány ételt, újabb nagy vizesárkot ugrottál át. Süss meg előre néhány aprósütit, melyek elállnak karácsonyig. Sőt, van olyan aprósüti, amit ha most megsütsz, épp karácsonyra lesz tökéletes. Egy-két lefagyasztható étel szintén lazítja a nagy vacsora előtti feszített tempót.







Dec. 18. – Szerda
Fadísz



Biztosan szükséged lesz egy tucat új fadíszre is, pótlandó a tavalyiakat, melyeket levert a macska, vagy melyekre te léptél rá – papuccsal.







Dec. 19. – Csütörtök
Üdvözlőlapok



Ez kötelező kűr. Az embernek vannak rokonai. Ha most feladod a lapokat, időben odaérnek, nem pedig január 6-án, amikor a posta újra rendesen dolgozik.







Dec. 20-21. – Péntek-Szombat
Nagytakarítás


A fekete leves. Most adj bele apait, anyait, ragyogjon az a lakás, mint a tükör.



Dec. 22-23. – Vasárnap-Hétfő
Fadíszítés






Nem illúzióromboló egy-két nappal szenteste előtt feldíszíteni a fát. Sőt idegkímélő. Szépen komótosan, ha ez az ára a 24-ei nyuginak.



Dec. 24. – Kedd
Terítés



Teríts meg reggeli vagy ebéd után, amikor több időd van. Az esti készülődés, ruha smink, stb. nehezen egyeztethető össze a terítéssel. Ha ezzel is kész vagy, dőlj hátra, és élvezd az életet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top