nlc.hu
Szabadidő
Kaptár – Resident Evil

Kaptár – Resident Evil

Egy titkos kísérlet ...egy halálos vírus ...egy végzetes hiba. A fergetegesen népszerû videójáték-sorozat alapján készült A Kaptár - Resident Evil címû film akcióval teli thriller: a Jó és a Rossz küzdelme, az ember és a számítógép mérkõzése, az élõk harca a Nem-Holtak ellen.




Valami szörnyűség lappang a Kaptárban, abban az óriási, földalatti genetikai kísérleti üzemben, amelyet az Umbrella Corporation, ez a biológiai beavatkozásokkal és génsebészettel foglalkozó, személytelen nagyvállalat irányít. Halálos vírus üti fel a fejét az üzemben, és válaszlépésként a Vörös Királynő – azaz a Kaptárt irányító és felügyelő óriási szuperkomputer – szigorú zárlatot rendel el, nehogy a vírus kiszabaduljon. Ezzel az intézkedéssel egyúttal az összes bent rekedt dolgozót is halálra ítéli.





Alice (MILLA JOVOVICH) és Rain (MICHELLE RODRIGUEZ) feladata, hogy kommandós társaik élén izolálják a vírust. A team azonban hamarosan érdekes felfedezést tesz: a dolgozók valójában nem is halottak. Ők most a kielégíthetetlen étvágyú, ragadozó Nem-Holtak, akik a Kaptárban ólálkodnak. A Nem-Holtak egyetlen karmolásukkal fertőzést okoznak, s áldozatukat is Nem-Holttá változtatják.





Három óra áll Alice és csapata rendelkezésére, hogy teljesítsék küldetésüket, még mielőtt a vírus elszabadulna és az egész Földet fenyegetné. Hogy eljussanak a Vörös Királynőhöz, egy sor életveszélyes akadályon kell átverekedniük magukat a Kaptár útvesztőjében.

Az eredetileg az öregedés megakadályozására és idegi eredetű betegségek leküzdésére tervezett T-vírus halott sejtek újraélesztésére képes. Alice rájön, hogy egy ismeretlen szabotőr ellopta, és a Kaptár levegőjébe juttatta a vírust. Ezért tört ki a vírusfertőzés. Ki tehette ezt, és miért?

A további katasztrófa elkerülésének egyetlen módja, hogy megtalálják az Antivírust. Legyőzi-e a team a Vörös Királynőt és időben megtalálja-e az Antivírust? Lesz-e túlélő, s ha igen, vajon ki menekül meg élve az ördögi Kaptárból?

Az akció-thrillerhez Marilyn Manson zenéje biztosít megfelelő „aláfestést”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top