nlc.hu
Szabadidő
Kvízió

Kvízió

Bakos Gábor és Weber Imre, Elõd Ágnes, Eperjesi Ágnes, Esterházy Marcell, Gerber Pál, Király András, Majoros Zita és Katarina Seviè, Nemes Csaba és Szépfalvi Ágnes, valamint Pacsika Rudolf kiállítása a Trafóban.

A Kvízió című kiállítás koncepciója annak a felismerésnek a nyomán jött létre, hogy bár a kortárs képzőművészet — hasonlóan más művészeti ágakhoz — széles rétegeket képes megszólítani, mégis a legtöbb kiállítás csak egy nagyon szűk körű közönséget vonz be a kiállítótérbe. Ez a kiállítás arra tesz rendhagyó módon kísérletet, hogy a kortárs művészetet kiszabadítsa a szakma fogságából.







Trafó
A Kvízió egy, az interneten hozzáférhető kérdőíven (www.bazs.hu/kvizio) alapszik, melyet pszichológusok, művészettörténészek, szociológusok közösen állítottak össze. A felmérés az Internet használók kulturális szokásait, általában a kultúrával, konkrétan pedig a kortárs képzőművészettel szemben támasztott igényeit vizsgálja. A kérdőívek hagyományos felépítésének megtartása mellett a szóban forgó kérdőív egy kifejtős kérdésekből álló egységet is tartalmaz. Az ezekre adott válaszokból válogatta ki a szervező azokat az érdekesebb véleményeket, illetve gondolatokat, amelyeket művészek is kézhez kaptak. A műtárgyak e válaszok figyelembevételével jönnek létre. Fontos szempont, hogy a művészeket nem a közönség véleményének feltétlen elfogadása vezérli művük megalkotásakor, hanem az esetleges vitázás, ironizálás, egyetértés vagy egyet nem értés.


Kurátor: Bolgár Eszter

Megnyitó: 2002. december 5. 18.30
A megnyitón bevezetőt rappel az IMMC freestyler formáció
Ezt követően a Trafó Bár Tangóban fellép MS3 gitárművész és a Korai’s Banditos

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top