nlc.hu
Szabadidő
A nap menüje (12. 18.)

A nap menüje (12. 18.)

Mai menüajánlatunk csordás leves, könnyû másodikként cikóriasalátát ajánlunk roquefortos mártással.

Csordás leves

Hozzávalók



  • 200 g ürühús
  • 200 g marhahús
  • 200 g csirkehús
  • 150 g petrezselyemgyökér
  • 100 g sárgarépa
  • 50 g zeller
  • 50 g karalábé
  • 100 g kelkáposzta
  • 50 g vöröshagyma
  • 200 g lebbencstészta
  • 20 g zsír
  • só, egész bors, fokhagyma, fűszerpaprika


    Elkészítése

    A húsokat megmossuk, a zöldségeket megtisztítjuk. A húsokat hideg vízben feltesszük főni, és ha felforrt, lehabozzuk, bezöldségeljük, sózzuk, beletesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, és lassú forralással készre főzzük. Amíg a leves fő, elkészítjük a betétet. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a lebbencstésztát, megpirítjuk és a tűzről levéve elkeverjük benne fűszerpaprikát, sózzuk, és vizet öntve hozzá fedő alatt megpároljuk. Ha kész, melegen tartjuk tálalásig.
    Ha a húsok megpuhultak, a levesből a zöldséggel együtt kivesszük, és apró kockára daraboljuk azokat. A levesestál aljára helyezzük a húsokat, rá a lebbencstésztát, és ráöntjük a forró levest.



    Cikóriasaláta roquefortos mártással

    Hozzávalók

    • 8 db cikória
    • 150 g paradicsom
    • 100 g zöldpaprika
    • 150 g rákhús
    • só, bors






    Az öntethez:

    • 50 g Roquefort sajt (márványsajt)
    • 0,5 dl tejszín
    • 0,5 dl olaj
    • 70 g majonéz
    • 20 g mustár
    • só, fokhagyma, őrölt bors, citromlé


    Elkészítése

    A cikóriát megmossuk, majd az alsó részét – amely általában keserű – levágjuk, a megmaradó részt ujjnyi vastag szeletekre daraboljuk. A paradicsomot meghámozzuk és kockára, a paprikát karikára vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A darabolt anyagokat tálba tesszük, lazán összekeverjük, és hűtőszekrénybe tesszük. A márványsajtot összetörjük, hozzáadjuk a tejszínt, a majonézt, az olajat, a mustárt, a fokhagymát, a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet simára keverjük. Az összekevert alapanyagokra öntjük, és összekeverve hűtőszekrényben tartjuk a fogyasztásig.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top