nlc.hu
Szabadidő
TWO TOO: Érzések és bombanõk

TWO TOO: Érzések és bombanõk

Bemutatkozik a TWO TOO zenekar, amely formáció elsõ albumát olyan kiváló mûvészek társaságában készítette, mint Kern András, Csepregi Gyula, vagy Fekete Kovács Kornél.

A TWO TOO tagjaI Szimon Judit (ének), Schmidt János (ének, billentyűs hangszerek, gitár), Schmidt Zoltán (ének, akusztikus gitár, elektromos gitár).





A lemezen Kern András prózai szerepre vállalkozott: az egyes dalok közötti összekötő szövegekben a férfiak nőkkel való kapcsolatáról mesél. Így prózában és dalban egyaránt végigkísérhetjük a férfiak érzelmi kalandjait a kamaszkor hősszerelmes időszakától a megállapodott apa szerepig. Néhány cím az albumról: Bombanő, Volt egy lány, Elvált apukák dala, Jótanácsok túlélésre.

A dalok zenéjét és szövegét egyaránt Schmidt János írta, sőt a hangszerelési teendőket is ő látta el. Az album zenei rendezője Csepregi Gyula volt. A hangfelvételek 2001-ben és 2002-ben készültek a Yellow stúdióban.


A lemez első számú dalából, a Bombanőből remix és egy vidám hangulatú videóklip is készült.


Az album érdekessége, hogy a szerző, Schmidt János a polgári életben elismert, fővárosi ügyvéd és a lemez néhány közreműködője saját ügyfélköréből került ki.


Fontos tudnivaló, hogy a hanghordozó eladásából befolyt bevételeket a Gyermekidegsebészetért Alapítvány támogatására fordítják. A TWO TOO és a közreműködő művészek teljes tiszteletdíjukat ezen alapítvány javára ajánlották fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top