Vörösborleves
• 4 dl vörösbor
• 50 g kristálycukor
• 1 db citrom
• 20 g rizsliszt
• 2 cl narancslikőr
• só, egész fahéj, szegfűszeg
Elkészítése
A bort 4 dl vízzel és a cukorral összekeverjük. Beletesszük a fahéjat, a citrom héjából egy pár vékony csíkot, megszórjuk őrölt szegfűszeggel, kevés sóval ízesítjük, és felforraljuk. Fél deciliter vízben elkeverjük a rizslisztet, fokozatosan beleöntjük a levesbe, és még egyszer felforraljuk. Tálalás előtt kivesszük a citrom héját és a fahéjat. Ízlés szerint ízesíthetjük narancslikőrrel.
Sonkás-juhtúrós rakott palacsinta
Kattints a képre! |
• 8 db sós palacsinta
• 200 g főtt sonka
• 1 dl tejföl
• 150 g juhtúró
• 20 g vaj
• 1 csomó metélőhagyma
• só
Elkészítése
A főtt sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, és kevés tejfölt adunk hozzá. A juhtúrót villával áttörjük, tejföllel krémszerűvé keverjük, sózzuk, a finomra vágott metélőhagymával összekeverjük. A palacsintákat felváltva megkenjük az ízesített juhtúróval, a következőt a sonkával, majd a legfelső palacsintát vastagon bekenjük a tejfölös juhtúróval. A rakott palacsintát előmelegített sütőben átforrósítjuk, és tetejét megpirítjuk. Tortaszerűen felszeletelve tálaljuk.