nlc.hu
Szabadidő
A nap menüje (12. 28-29.)

A nap menüje (12. 28-29.)

Mai ajánlatunk igazi télies étel: töltött képoszta, könnyû desszertnek sajtos gyümölcssalátát javaslunk.

Töltött paprika





Hozzávalók:


  • 400 g darált sertéscomb
  • 40 g tisztított vöröshagyma
  • 40 g tisztított zeller
  • 40 g zsír
  • 120 g paradicsompüré
  • 40 g liszt
  • 8 db tölteni való húsos paprika
  • 1 db tojás
  • 8 dl csontlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csom. petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors, cukor, fűszerpaprika


    Elkészítése:

    Az előkészített, kicsumázott, megmosott paprikákat lecsurgatjuk. A darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a már előzőleg félig megpárolt rizst, a tojást (lehetőleg egy kis edénybe külön törjük fel, hogy meggyőződjünk a frissességéről), sót, őrölt borsot, fűszerpaprikát és a finomra zúzott fokhagymát. Lazán összekeverjük, és az előkészített paprikába töltjük.

    Megfelelő nagyságú lábasban zsíron liszttel zsemleszínű rántást készítünk, hozzáadjuk a paradicsompürét, csontlével felengedjük, majd habverővel simára keverjük, és állandó keverés mellett felforraljuk. Abban az esetben, ha van házilag eltett paradicsomlevünk, akkor azzal engedjük fel a rántást. Sózzuk, kevés cukorral ízesítjük, zellerzöldet, zellert és vöröshagymát teszünk hozzá. Lassan forraljuk, majd beletesszük a megtöltött paprikákat és fedővel letakarva mérsékelt tűzön puhára főzzük. Sós vízben főtt burgonyával forrón tálaljuk.



    Sajtos-gyümölcs saláta

    Hozzávalók

    • 200 g szőlő (fehér és piros vegyesen)
    • 150 g mandarinbefőtt
    • 150 g szilvabefőtt
    • 150 g alma
    • 150 g körte
    • 200 g márványsajt
    • 1,5 dl tejszín
    • 1 db citrom
    • 30 g dió
    • só, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió (ízlés szerint)


    Elkészítése

    Az almát, a körtét meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, húsát bedörzsöljük citrommal, és kockákra vágjuk. A megmosott szőlőt leszemezzük, a befőtteket leszűrjük, a szilvát kimagozzuk, a diót durvára vágjuk. A gyümölcsöket mély üvegtálba rakjuk, ráreszeljük a márványsajtot. A tejszínt kevés sóval, a fehérborssal, a szerecsendióval összekeverjük, és az anyagokra öntve, azokat lazán összekeverve, hűtőszekrénybe tesszük fogyasztásig.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top