nlc.hu
Szabadidő
Cuba Gooding , Jr.

Cuba Gooding , Jr.

Cuba Gooding, Jr. a kitûnõ és sokoldalú színész több évet töltött kis szerepeket játszva, mielõtt végre igazi sztárrá vált. Cuba Goodingnak , a "The main ingredient" nevû popcsapat énekesének fia Bronxban született 1968-ban, de Los Angelesbe költöztek 1972-ben, mikor apja csapata az "Everybody plays the fool"-lal betört a zenei életbe.





Sajnos az idősb Gooding két év múlva otthagyta a családot. Az ezt követő évek során mutatott kavargó viselkedése ellenére Gooding Jr. jól teljesített: négy különböző középiskolát járt meg, és háromban őt választották az osztály képviselőjévé. 1984-ben debütált, mint breaktáncos, Lionel Richie olimpiai műsorában. Színészként az iskolában tűnt ki a többiek közül, ennek révén több reklámban is dolgozott. Így került egy sorozat egy epizódjába, ami annyira tetszett neki, hogy színjátszó órákat vett, melynek köszönhetően 1988-ban játszhatott az „Amerikába jöttem”-ben, amiben a stáblistán „a fiú, akinek haját vágják”-ként volt feltüntetve.





1990-ben jött első áttörése, mint Tre Styles a „Boyz N the Hood”-ban. A mozival elismerést szerzett, de az Egy becsületbeli ügy kivételével 1997-ig nem igazán vált ismertté. Ebben az évben azonban a „Jerry Maguire – a nagy hátraarc” focistáját játszhatta el, amiért Oscart kapott. Erre rátett egy lapáttal a „Lesz ez még így se!”-ben, majd Robin Williamst kalauzolta a mennyben a „What dreams may come”-ban. Számos Pepsi-reklám után a színész az „Ösztön”-ben csillogtatta újra tehetségét, Anthony Hopkins oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top